Hoppa till sidans innehåll

Sofia Jarlo

2017-11-15 11:27
  • Uppdaterad: 2017-11-15 11:28

Ca 8 månader efter jag släppt min första bok❤️kontaktade ett utländskt bolag mig. 💪😎 Först trodde jag det var ett skämt, men efter att ha kollat upp saker och t...ing visade det sig vara ett seriöst mindre produktionsbolag som bl.a. jobbat för Walt Disney och Universal och som numera gör sin egen grej.

Eftersom jag ville skilja mig lite från övriga författare som också är med i deras sagoapp skapade jag en huvudkaraktär som jag själv saknat som lärare, men först ringde jag upp en studiekamrat, Linda Hammarqvist, som jag studerat personalekonomi med på distans. Genom Facebook visste jag att hon hade en dotter som är funktionshindrad och det var lite av min idé att skriva om. Ett hejdundrandes äventyr, en hjältehistoria trots funktionshindret. Jag ringde upp Linda för att testa min idé. Vi hade inte pratat på flera år, så det var lite nervöst. Det var tyst i andra änden flera sekunder. Jag väntade. Sedan kom ett glädjetjut så jag fick hålla mobilen en bit från huvudet. Linda berättade att hon verkligen saknat en sådan historia för sin dotter, Elin som är 13 år nu.

Den enda sagokaraktären som Elin kunde identifiera sig med som liten var Ariel i ”Den lilla sjöjungfrun”. Men Elin blev en bra simmare och siktar numera på att tävla för Sverige i Paralympics. 🌍🇸🇪️ Min vän berättade att hon själv är ordförande i en av Stockholms största parasportklubbar, Nacka HI, och att hon var beredd att hjälpa mig med kontakter och alla former av efterforskningar jag behövde för storyn. ❤️

Detta var för några månader sedan. Nu är storyn klar. Jag träffade henne i förra veckan och vi åt lunch. Då passade jag på att visa henne den illustration jag fått för berättelsen. Hon började gråta och sa: ”Precis så. Så ska de gestaltas.” Jag blev själv rörd. Under dessa månader med sagoarbetet har jag träffat folk som jag inte skulle ha kommit i kontakt med annars. Lyssnat till personliga berättelser, kämpanden, situationer, livsöden m.m. Jag kan ändå inte föreställa mig allt det man tvingas gå igenom som förälder. Det ligger mycket där i bakgrunden när det gäller att ha fått kämpa för sitt barn!

”Nikki and The Long Lost Treasure” är en positiv hjältehistoria – ett sagoäventyr för världens barn!

Ladda ner appen för att lyssna på sagan: https://getbedtimestories.com/storyworld/nikki-the-long-lost-treasure/

Skribent: Arkan Palani
Epost: Adressen Gömd

Vaccinerad mot doping 

Facebook

Utmarkt for_logo_tryck_cmyk

Ange alt-text här.

Allinsports ny turkos 297_877silver 20cm FÄRDIG

 

 

 nackalogga_orange_2011

 Ange alt-text här.

 Ange alt-text här.

 Bingo Stockholm - Alla hallar

Postadress:
Nacka Hi - Parasport
Fredrik Jahns Gränd 18
13136 Nacka

Kontakt:
Tel: 087160498, 087161211
E-post: This is a mailto link