Hoppa till sidans innehåll

Rullstolsrugby Div 1 – 2/3 Dec 2017

2017-12-07 12:00
  • Uppdaterad: 2017-12-07 12:01

Det var dags igen för den återkommande första advent-rundan i Göteborg som nu endast innehöll tre lag; Norge, Köping och Nacka. Detta innebar att upplägget blev dubbla möten med vardera lagen, en form av dubbel round-robin.

Första mötet gick av stapeln lördag förmiddag mot Norge, en match vi skulle ta ganska lätt vilket vi också gjorde. Marko Norrbacka som gått framåt starkt på sistone fick ta stort ansvar och gjorde det med bravur.

Nästa stormatch mot Köping startade endast timmen efter matchen mot Norge var slut, och uppladdningen blev därmed lite kort. Ett Köping som efter den tajta SM-finalen i Eskilstuna gjort en ytterligare värvning i form av forna landslagsstjärnan Big Mike Norlin i hopp om att denna gång bräcka Nacka. Ett Nacka som nu fick med sig Medium Mike Widlund, almost like a new signing, och kunde nu även spela tre 2,5or och matcha Köpings 8 maximala poäng.

Matchen började väldigt bra från Nackas sida och i slutet av första ledde vi med hela 6 poäng. Väldigt likt SM-finalen senast. Tyvärr fortsatte även likheterna nästkommande perioder och Nacka tappade lite hela tiden och matchen slutade även denna gång oavgjort och skulle avgöras i förlängning. På något sätt hittade vi nya krafter och lyckades bärga segern till slut, och likheten med SM-finalen var nära på total.

Nästa dag började med ett morgonmöte med Norge, som även denna gång inte lyckades hota Nacka och segern bärgades med god marginal. Åter igen ett stabilt intryck från samtliga spelare.

Sista matchen för helgen mot Köping började med lite problem då folket i sekretariatet försvann upp i rök. Men tack vare hjälpsamma assistenter och flickvänner från Nackas bänk kunde matchen än dock komma igång till slut.

Trots lite hackiga förberedelser så startade matchen åter igen starkt från Nackas sida och vi kopplade ett tidigt grepp med några bollar i första kvarten. Detta försprång ökade något och låg runt 4–7 bollar under hela matchen och oavsett vad de kastade in från Köping-bänken så kunde de inte hota Nacka idag. Stabilt spel från samtliga spelare gjorde att segern idag aldrig blev riktigt hotad och full pott i helgen var ett faktum.

Tack åter igen till alla spelare, ledare, assistenter m.m. som hjälper till i och runt laget och gör att detta blir så bra som det bara kan bli. Tänk att en mörk, kall och ruggig decemberhelg i Göteborg kan bli rätt kul ändå.

Författare och fotograf: Tomas Hjert.

Skribent: Arkan Palani
Epost: Adressen Gömd

Vaccinerad mot doping 

Facebook

Utmarkt for_logo_tryck_cmyk

Ange alt-text här.

Allinsports ny turkos 297_877silver 20cm FÄRDIG

 

 

 nackalogga_orange_2011

 Ange alt-text här.

 Ange alt-text här.

 Bingo Stockholm - Alla hallar

Postadress:
Nacka Hi - Parasport
Fredrik Jahns Gränd 18
13136 Nacka

Kontakt:
Tel: 087160498, 087161211
E-post: This is a mailto link