Hoppa till sidans innehåll

Silver till Nacka HI i Lundaspelen!!

2018-01-09 09:57
  • Uppdaterad: 2018-01-09 10:13

Lundaspelen 2–4 januari

Nacka HI åkte med utvecklings laget till Lund för att spela Lundaspelen. Laget åkte tisdag morgon med 10 spelare och 3 ledare, när man väl kom fram var det match direkt mot Malmö.

Malmö vs Nacka HI

Malmö började helt klart bäst i matchen, Nacka kom tyvärr aldrig upp i den nivå man brukar ha. Malmö hade en leding på 8–2 inför andra quartern.

I den andra quartern så höjde Nacka sitt spel och man började sätta sina chanser men tyvärr var det för sent och man kom aldrig ikapp och förbi Malmö, Malmö vann matchen med 14–11.

Nacka HI vs Tapiolan Honka från Finland.

Nacka mötte Tapiolan Honka i en avgörande match, skulle Nacka vinna mot Tapiolan Honka så skulle man ha allt i sina egna händer inför sista matchen mot Göteborg.

Även i den här matchen hade Nacka en dålig inledning på matchen men i den här matchen satta Nacka mer bollar i korgen än i första matchen. Nacka låg under med 15–16 inför de sista två minuterna av matchen, Nacka satta två snabba bollar och håll sedan undan och vann matchen med 19–16.

Nacka HI vs Göteborg

Inför sista och avgörande matchen mot Göteborg så var laget tvungen att vinna matchen och man behövde vinna matchen med mer än 2 poäng.

Nacka började matchen som dem tidigare matcherna innan genom ett mindre bra spel, Göteborg hade en ledning på 0–6 efter de första minuterna, sen gjorde Nacka lite ändringar i laget och man tog tillbaka ledningen ganska omgående. Nacka hade en ledning 11–6 inför den andra quartern. I den andra quartern spelade Nacka mycket bättre och man hade full Kontroll på matchen.

Nacka vann matchen med 19–10, nu var det klart att Nacka skulle spela finalen och där väntande ett revanschs suget Tapiolan Honka.

Laget åkte tillbaka till hotellet på onsdag kvällen, tog en duschs, käkade och gick sen igenom spel och taktiken inför torsdagens final.

Final

Tapiolan Honka vs Nacka HI

Tapiolan Honka började klart bäst och hade hela tiden en liten ledning men Nacka gav inte upp utan man kämpade på men när man skulle komma ikapp helt så satt inte bollen och tillslut så orka man inte och Tapiolan Honka drog ifrån och vann matchen helt rättvist med 22–14.

Nästa turnering för utvecklings laget är i maj i basketfestivalen.

Tack alla som har följt oss på plats och även i våra sociala media kanaler.

 

Skribent: Arkan Palani
Epost: Adressen Gömd

Vaccinerad mot doping 

Facebook

Utmarkt for_logo_tryck_cmyk

Ange alt-text här.

Allinsports ny turkos 297_877silver 20cm FÄRDIG

 

 

 nackalogga_orange_2011

 Ange alt-text här.

 Ange alt-text här.

 Bingo Stockholm - Alla hallar

Postadress:
Nacka Hi - Parasport
Fredrik Jahns Gränd 18
13136 Nacka

Kontakt:
Tel: 087160498, 087161211
E-post: This is a mailto link