Hoppa till sidans innehåll

Ligapremiär Rugby

06 DEC 2018 09:24
  • Skapad: 06 DEC 2018 09:24

Ligapremiär i Göteborg

Traditionsenligt var det rugby i Kviberg (Göteborg) under första adventhelgen. Det var premiäromgång för SWRL 2018/2019 Div 2 och totalt blev det till slut fyra lag som var på plats och lirade. Hemmalaget Göteborg, Norrbacka och Norge (förstärkt med Glenn Adaszak) var rena klubblag. Eftersom både vi och Scorpions (Linköping) hade stora problem att få ihop lag ordentligt fick det bli ett mixlag. När vi dessutom fick ytterligare ett sent återbud från en sjuk spelare var vi väldigt tacksamma att ”Big Mike” var spelsugen och kunde förstärka vårt sargade lag.

 

För att få till fler lag tillåter Norge även en del spelare som egentligen inte klassar in, t ex med ryggmärgsbråck,  att vara med och spela rullstolsrugby. Dessa spelar då som 3,5:or (maxpoäng) och vi brukar vara generösa och låta norrmännen ha med dem även i Sverige. Med två pilsnabba ”3,5:or” i laget och en annan ny bekantskap, en stor och tung norrbagge med bra händer fick alla lagen under helgen bita i det sura äpplet mot norrmännen. I vårt fall blev förlusten 37-53 mot vårt västra grannland. Svårt när man inte har samma fart och rörlighet. Dessförinnan hade vi redan en förlust från morgonen i match mot hemmalaget Gothenburg Lions. Den matchen var betydligt jämnare, men till slut kunde göteborgarna dra ifrån och vinna med 49-39.  

 

I söndagens första match ställdes vi mot Norrbacka som hade ett jämnt lag med sig, med 4 spelare som kan hantera boll och är snabba på stolen. De spelade smart också och nyttjade hela banan och sitt övertag i fart och bollhantering. Vi fick slita mycket mer för att  över huvud taget komma upp över halvplan.  En match i matchen utkämpades också mellan A-K Merin i Norrbacka. Hon var som en igel på Peter Ånell som slet för att komma loss från hennes krok. Även här fick vi stryk till slut med 41-49, men spelade stora delar av matchen bra.

 

Dags för en ny dust mot norrbaggarna! Tyvärr hann inte Affe komma i ordning till matchstart, så vi blev rejält tillbakatryckta i första quartern och hamnade omgående i ett stort underläge. I ett senare skede i matchen spelade vi riktigt bra och arbetade oss närmare och närmare. När slutsignalen ljöd stod dock Norge åter som segrare, men med betydligt mindre marginal (47-40).

 

Trots fyra raka förluster var vi ändå ganska nöjda med vår insats, med tanke på förutsättningarna. Nya tag i Solna i januari nästa år!

 

Vid pennan/Krossen    

Skribent: Peter Kohlström
Epost: This is a mailto link

Facebook

Utmarkt for_logo_tryck_cmyk

Ange alt-text här.

Allinsports ny turkos 297_877silver 20cm FÄRDIG

 

 

 nackalogga_orange_2011

 Ange alt-text här.

 

 Bingo Stockholm - Alla hallar

Postadress:
Nacka Hi - Parasport
Fredrik Jahns Gränd 18
13136 Nacka

Kontakt:
Tel: 087161211
E-post: This is a mailto link