Hoppa till sidans innehåll

Historik


Nacka HI en annorlunda förening

Nacka HI bildades 1963 i Stora Sköndal av Lennart Åberg och Lennart Nyström som kom från handikappidrottsföreningen i Stockholm - IFAH. Nacka kommun hjälpte till med att ge tillgång till en gymnastiksal i Sickla skola. Där startade Nacka HI sin verksamhet med volleyboll. Två år senare fick klubben sitt första ekonomiska bidrag av Nacka kommun till sin verksamhet.


Från kaffedrickande till idrottsverksamhet....

Stödet från kommunen gjorde att flera sektioner kunde bildas. I verksamheten fanns under sextiotalet

Följande idrotter som utövades: Bordtennis, Boccia, Simning, Curling, Varpa, Kanot, Kälkhockey och Tyngdlyftning. Flera av de fick en egen sektion. I början av 70-talet bildades Rullstolsbasket och friidrottssektion. En ungdomssektion bildades 1974 och blev grund för våra årliga vinterläger som startade detta år.

Rullstolsdans och Skytte var grenar som fyllde på och följdes av Rullstolsinnebandy, Sitski, Rullstolsrugby och Vattenskidor. Under 2011 fick vi till en Innebandysektion (stående). Som mest har vi varit 14 stycken aktiva sektioner.

I nuläget har vi följande aktiva sektioner: Boccia, Kälkhockey, Rullstolsbasket, Rullstolsrugby, Rullstolsinnebandy, Simning, Innebandy och El-hockey. 

Nacka HI har genom åren haft stora idrottsliga framgångar både nationellt och internationellt och flera av våra ledare har varit och är ansvariga för Svenska landslag.

 

Uppdaterad: 16 JUN 2012 16:00

Facebook

Utmarkt for_logo_tryck_cmyk

Ange alt-text här.

Allinsports ny turkos 297_877silver 20cm FÄRDIG

 

 

 nackalogga_orange_2011

 Ange alt-text här.

 

 Bingo Stockholm - Alla hallar

Postadress:
Nacka Hi - Parasport
Värmdövägen 84
13154 Nacka

Kontakt:
Tel: 087161211
E-post: This is a mailto link